Festivalutstiller

 

Årets festivalkunstner er Sigmund Olsvik. Han er født i Haugesund i 1937

Etter å ha avsluttet sin diplomeksamen ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i 1959, har tegning og maling vært et sideordnet prosjekt for Sigmund Olsvik. I 1962 – 63 tok han et tilleggs studium ved London School of Printing i grafisk design. I hele sitt yrkesaktive liv har hans felt vært design av trykt informasjon i flere av landets største reklamebyråer.

Etter han ble pensjonist har han satset for fullt på male karrièren, og hadde sin første separatutstilling i Oslo i 2004. Han konsentrert seg om malerier og grafikk med semi-abstrakte hus og lappetepper av fargesterke landskap. Det forlatte kystlandskapet på Vestlandet og i Nord Norge inspirerer, men bildene er ikke bundet til bestemte steder.
Den overordna tittelen på hans kunstneriske prosjekt er Stillhetens kyst. Stille, men ikke gudsforlatt.

Selv sier han det slik: «Mange av kunstnerne som har hus som motiv, inkluderer gjerne landskapet, for å vise at stedet er forlatt av menneskene, vemodet overtar. Jeg går tettere på, maler selve bygningene. At jeg egentlig er humorist kommer tydelig fram gjennom fargebruken. Det er ikke noe poeng for meg at betrakteren skal vite hvor bildene er fra. Det ville låse opplevelsen. Jeg ønsker heller at bildene mine kan gjøre en innsats på erindringens verksted, hvor bildene gir utgangspunkt for egen diktning. Jeg tror det har med en slags lengsel å gjøre, eller kanskje en drøm, eller kanskje aller helst en lengsel etter en drøm.»

Olsvik  har ellers deltatt i kollektive utstillinger gjennom årene, og er flere ganger innkjøpt av Nesodden kommune, hvor han nå bor.

 

Utstillingen åpner onsdag 9.  august kl.17:00  i Galleri Hantho

Kunstneren vil være tilstede i galleriet under festivalen.

 

Kunstner