Equinors Sildajazz pris

Equinors Sildajazzpris utdeles årlig under Sildajazz i Haugesund. Prisen er på kr.30.000, og skal fortrinnsvis deles ut til en musiker, gruppe eller enkeltperson som har gjort seg fortjent gjennom sitt virke, for og med jazz. Prisen kan også tildeles som stipend til oppmuntring for unge musikere som satser på en yrkeskarriere med jazz som basis.

Equinors Sildajazzpris ble delt ut onsdag kveld i forkant av Sildajazzens åpningskonsert i Festiviteten. Prisen ble delt ut av kommunikasjonsleder Ove Tungesvik i Equinor og Bjarne Dankel fra Sildajazz.

Equinors Sildajazz pris
Håvard Ersland er født og oppvokst i Imsland, Vindafjord og har gått på musikklinjen ved Skeisvang Videregående skole i Haugesund. Han har bachelor i utøvende jazzpiano ved konservatoriet i Stavanger og studerer for tiden på Norges Musikkhøyskole i Oslo.

Håvard er bandleder for Håvard Ersland Trio (vinnere av Jazz i sikte 2018) og orgeltrioen Ersland Organic. Han er i tillegg aktiv i seksmannsorkesteret Klossmajor.

Juryen har bestått av kommunikasjonsleder Ove Tungesvik fra Equinor, styreleder for Stiftelsen Sildajazzen Rolf Sjursen og Sildajazzens daglige leder Bjarne Dankel jr.

Juryens begrunnelse

Årets prisvinner er en av «morgendagens helter». Han er en allsidig pianist, jazzmusiker og bandleder med egne orkestre som viser talent, kreativitet, spilleglede og energi man skal lete lenge etter. Vi ønsker at Equinors Sildajazz pris, skal være til inspirasjon for en talentfull og spennende musiker.

Prisvinneren er etter juryens mening en av de mest spennende og lovende unge musikerne på den norske jazzscenen, og en som vi kommer til å få mye glede av i årene som kommer.

 

Vi gleder oss til å følge Håvard Erslands musikkarriere i nåværende og kommende prosjekter.