Blest feat. Mick O’Brien og Nils Økland

Vi er stolte over å kunne presentere Haugesunds egne Blest på årets Sildajazz.

Nytt og gammelt Blest materiale smelter sammen med Nils Økland og Mick O’Briens musikalske univers i en konsert på Staalehuset under festivalen.

Haugesunds egne Blest, bestående av de 3 tidligere Vamp medlemmene Paul Hansen, Calle Apeland og Torbjørn Økland forener denne kvelden krefter med Spelemannsprisvinner Nils Økland og den Irske sekkepipe legenden Mick O’Brien. Som vanlig i konsert sammenheng er ensemblet utvidet med Marie Klåpbakken, Halvor Lillesund og Tore Jamne.

Blest har siden utgivelsen av sitt kritikerroste debutalbum i 2017 markert seg som et liveband med spilleglede og stort overskudd, med et låtmateriale som engasjerer og appellerer til et bredt publikum.

Mick O’Brien spiller fløyte og sekkepipe, han er født og oppvokst i Dublin der han startet sin musikk karriere som elev ved den berømte Thomas Street Pipers Club. Han opptrer jevnlig som solo artist blant annet sammen med RTE Concert Orchestra, og vil for mange være kjent for sitt samarbeid med Secret Garden og medvirkning på Vamp ́s «Månemannen» album og turne.

Nils Økland trenger kanskje ikke noen nærmere presentasjon, senest ble hans band utgivelse «Lysning» belønnet med unisont strålende kritikker og Spelemannspris i Åpen klasse. «Lyden fra mannens hardingfele kommer fra avkrokene, over fjellet og gjennom skogene. Den har reist gjennom århundrene og bærer på dypt menneskelig klang».

Grunnlaget for samarbeidet kan sies å stamme fra Tokyo og sommeren 2003, da Apeland, Økland, Økland og O’Brien utgjorde den japanske artisten Emi Fujita’s band på innspillingen av albumet «Camomile  Blend».

Vi gleder oss stort til konsert fredag 10. august kl 20.00 på Staalehuset!

 

Linker

Facebook