Bernhoft & The Fashion Bruises

 

Fenomenet Jarle Bernhoft er utvilsomt en av Norges fremste artister, og har også et stort publikum ute i verden.

Jarle Bernhoft er en karismatisk artist med en stemme som gir assosiasjoner til både soul, R&B og pop. At det blir god stemning i Maritim Hall fredag 10. august kan vi nærmest garantere.

Bernhoft er en multi- instrumentalist med et spenn i både evne og sjangerforståelse som er ganske vill. Bare se på det han har gjort tidligere, fra Span og flere andre rockeband, via jazz, soul, blues, alene med gitaren, og som solist med landets største orkester. Når han i tillegg har med seg et slags «superband» bestående av kremmusikere er vi ganske overbevist om at dette kommer til å svinge!

Fra og med debutplata i 2008 har Jarle Bernhoft markert seg med en utrolig stemme, fantastiske konserter og innovativ låtskriving. Siden det definitive gjennombruddet med Solidarity Breaks i 2011, har Bernhoft opptrådt på både Nobelpriskonserten og Ellen DeGeneres Show, vunnet flere spellemannpriser, vært headliner på de største norske festivalene og høstet strålende konsertkritikker i Norge og utlandet. I 2015 ble han som første ikke –amerikaner nominert til Grammy i sjangeren R&B for albumet Islander. I år slapp Bernhoft en ny EP med tittelen The Morning Comes, og musikalsk beveger han seg fortsatt i skjæringspunktet mellom det elektroniske og organiske.

Bernhoft spilte sist på sildajazz i 2012, og har utvilsomt evnen til å begeistre publikum. Bernhoft & The Fashion Bruises vil lage en skikkelig musikalsk festaften under årets Sildajazz.

 

Les mer