«Bedehus og Hawaii»

Trond Kallevåg Hansen – Bestillingsverk

 

Sildajazz er stolt av å kunne presentere bestillingsverket «Bedehus og Hawaii» i årets program. Festivalen har invitert den kritikerroste gitaristen og komponisten Trond Kallevåg Hansen fra Haugesund, som i fjor mottok Statoil Sildajazz pris, til å lage verket.

Kallevåg er bosatt i Oslo, og har den siste tiden markert seg som en av de mest spennende gitaristene på den norske jazzscenen. I 2017 gav han sammen sin trio ut debutplaten «Se Meg En Annen Dag» med plateslipp på MaiJazz. Platen ble kritikker-rost i inn og utland, deriblant av det anerkjente britiske musikkmagasinet The Wire som hyllet Haugesunderen, og mente platen var så god at den rettferdiggjorde bruken av norske kulturmidler.

Til bestillingsverket har Trond med seg sin faste trio i tillegg til noen av landets fremste musikere, deriblant Norges mest brukte gitarist Geir Sundstøl og kanskje landets fremste jazzfiolinister Adrian Løseth Waade. Geir Sundstøl har spilt med musikere og band som A-Ha, Odd Nordstoga, deLillos, Nils Petter Molvær og Bjørn Eidsvåg, og har medvirket på over 290 norske og utenlandske plater.

Musikken er helt ny og Trond går bevisst inn for å bruke referanser og inspirasjon fra sin egen oppvekst. Tittelen på verket «Bedehus og Hawaii» referer til de mange somrene han tilbrakte hos sine besteforeldre på Bømlo, hvor bedehuset og musikken var sentral. Kombinasjonen av Tronds varme Fender gitarlyd og hans lyriske komposisjoner skaper en nærmest filmatisk kvalitet. Melodier som kan minne om allsang fra familiære høytider over til stemningsfulle improviserte strekk som musikken til sene bilturer og halv-våkne drømmer fra baksetet.

 

 

Geir Sundstøl