Program
Nyheter
Artister
Informasjon

Valkyrien Allstars

Hvem slapp fjorårets beste norske plate? Spør en tilfeldig valgt forståsegpåer, og svaret vil ofte havne på Valkyrien Allstars. I sin anmeldelse i Klassekampen, sa forfatter Tore Renberg at albumet var «et mesterverk». Spellemannjuryen var åpenbart også enig, for bandet ble nominert til to priser, og fikk ta med seg en harpe i visekategorien.

Valkyrien Allstars er kjent som et av landets beste liveband. Debutplaten fra 2007 solgte raskt til gull. Siden har bandet turnert flittig, og hugget seg sin egen hylle i det norske musikkfjellet. Hvordan skal man beskrive musikken til Valkyrien? Norsk folkemusikk og rock ble åpenbart slengt i den musikalske gryta ganske raskt, men etter hvert har også mer eksotiske krydder fått sin plass i smaksbildet. Bandet har rett og slett dratt hver utgivelse i nye retninger, og har endt opp som seg selv: et overskuddspreget band, med mye personlighet og et unikt trøkk.

Valkyrien Allstars består av Tuva Syvertsen, Magnus Larsen Jr, Erik Sollid og Martin Langlie, som sammen lager og arrangerer låtene. Her vanker energi, inderlighet, overraskende vendinger og gnistrende samspill.