Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

Trond Kallevåg / Mats Eilertsen / Gard Nilssen: Minnesota

Bysbarn og gitarist Trond Kallevåg vant Sildajazzprisen i 2017 og har siden vært en musiker vi har fulgt med stor interesse. Han har presentert to bestillingsverk på festivalen i senere år, og nå vender han tilbake med en helt ny trio og prosjektet «Minnesota».

Tittelen «Minnesota» referer til delstaten i USA hvor svært mange norske utvandrere bosatte seg på 1800-tallet. USA hadde stor tiltrekningskraft på de som ikke passet inn. For Trond representerer navnet både det lovløse og drømmen om trygghet og frihet.

Trond har gitt ut tre internasjonalt kritikerroste album og er kjent sin teft for sine lyrisk sterke melodier og filmatiske musikk. Eller som Knut Reiersrud selv sa da Trond gjestet Bluesasylet på NRK P2 nylig "Jeg kan ikke forstå annet enn at du må være en av de mest visuelle musikerne her i landet". Flere utenlandske anmeldere har trukket paralleller til Bill Frisell og Ry Cooder.


Kallevåg har samlet en trio som virkelig borger for kvalitet!Bassisten Mats Eilertsen har vunnet flere Spellemannpriser og har medvirket på flere titalls plateutgivelser med musikere som The Source, Arve Henriksen, Solveig Slettahjell og Nils Økland.

Trommeslageren Gard Nilsen har spilt med storheter som Bill Frisell og Pat Metheny, og har vært Susanne Sundførs foretrukne trommeslager i en årrekke. Vi er stolte av å få presentere denne verdenspremieren på Sildajazz.

Trond Kallevåg: Gitar, Pedalsteel gitar og elektronikk
Mats Eilertsen: Kontrabass og elektronikk
Gard Nilsen: Trommer og perkusjon