Program
Nyheter
Artister
Informasjon

Tord Gustavsen, Kim Rysstad & Arve Henriksen

21:00
Vår Frelsers Kirke
Kjøp billett

Sildajazz byr på en stemningsfull verdenspremiere når den nye trioen, Tord Gustavsen, Kim Rysstad og Arve Henriksen avslutter årets festival i Vår Frelsers Kirke.

Hver for seg borger de tre for både bunnsolid kvalitet og uvanlig stor publikumsappell. Dette er tre musikere fra øverste hylle, som evner å nå inn til lytterne, og gjør noe med alle oss som har gleden av å få hørt musikken de skaper.

Kim André Rysstad er en av landets fremste folkesangere, og ble allemannseie da han i fjor tok en andreplass i Stjernekamp. Han har i senere år også gitt ut flere kritikerroste plater, bl.a. sammen med London Philharmonic Orchestra og turnert flittig. Initiativet til dette nye prosjektet kommer fra pianist Tord Gustavsen, som er en av våre aller fremste og mest populære jazzmusikere. Han har samarbeidet med en rekke vokalister; fra Solveig Slettahjell og Silje Nergaard til Christel Alsos, men aller mest kjent er han for sine trioplater på det tyske prestisjeselskapet ECM. Da han slapp albumet «The Ground» i 2005 gikk det rett inn som nr 1 på VG-lista, som første instrumentaljazzalbum i historien. Siden har han turnert jorden rundt med sin lavmælte og stemningsmettede musikk, og funnet frem til et stadig større og mer trofast publikum. Arve Henriksen er trompetisten med den unike tonen og en enorm tilstedeværelse i alt han foretar seg; enten det er i improvisasjonsbandet Supersilent, i samarbeid med David Sylvian, John Paul Jones fra Led Zeppelin, eller på sine egne kritikerroste soloplater. Vi ser frem til en ettertenksom musikalsk avslutning av årets festival i bybildets midtpunkt: Vår Frelsers Kirke.