Program
Nyheter
Artister
Informasjon

Stian Carstensen

Stian Carstensen er kanskje mest kjent fra bandet Farmers Market, som har vært innom Haugesund en rekke ganger de siste tiårene. I fjor var konserten til Carstensen sammen med Gammalgrass, et at Sildajazzfestivalens desiderte høydepunkt.

Carstensen pangstartet karrieren som musiker allerede på tidlig 80-tall, med opptreden på TV-programmet Halvsju, og med turnering på scener i Nord-Dakotai USA. Han var kanskje mest kjent for låten «If I only could get a little Lefse» den gangen, men musikken hans er stadig like aktuell.

Å kalle Carstensen et unikum er en sterk underdrivelse. Som sønn av fire generasjoner med trekkspillere på morsiden, og fem på farssiden – er han kanskje mest forbundet med dette instrumentet. Men han kan like gjerne plukke opp fløyten, gitaren, sekkepipen eller banjoen; alt med samme selvfølgelighet og virtuositet. Carstensen har vært med i en bred sjangerpallett av samarbeid - med alt fra Mike Patton (Faith No More, Fantomas), til Elias Akselsen. På scenen går han de mest munnrappe stand-up-komikerne en høy gang. De som har opplevd Carstensen live, vet at verbale og musikalske innfall kommer på inn- og utpust, mellom og under låtene. Derfor var det kanskje ingen stor overraskelse at han utga boken God sesong for leppefiskere, Perledykk i folkedypet sammen med selveste Øystein Sunde i 2016.

En kveld med Carstensen kan by på et virrvarr av musikalske avstikkere. Hillbilly, barokk eller egne viser - om mer eller mindre bisarre temaer som lungemos og fleinsopp – er noe som hører til i samme fritt-flytende veinett hos Carstensen. Sosialdemokratiske improvisasjoner, etter forslag fra publikum, kan også forekomme. Til høsten vil han utgi sitt første album under eget navn siden 2003, og forventningene er store.