Program
Nyheter
Artister
Informasjon

Stian Carstensen

23:00
Høvleriet
Kjøp billett

Senkveld med unikumet Stian Carstensen!

Stian Carstensen er kanskje mest kjent fra bandet Farmers Market som har vært innom Haugesund en rekke ganger de siste tiårene. I fjor var konserten han gjorde med trioen Gammalgrass under Sildajazz en av festivalens desiderte høydepunkt.

Carstensen pangstartet sitt yrkesliv som musiker allerede tidlig på åttitallet, med opptreden på Halvsju og turnering i Nord-Dakota med sin egne låt «If I only could get a little Lefse», og han er stadig like aktuell.

Å kalle Carstensen et unikum er en sterk underdrivelse. Han trakterer trekkspill, fløyte, gitar, sekkepipe og banjo med samme selvfølgelighet og virtuositet, og har samarbeidet med alt fra Mike Patton (Faith No More, Fantomas) til Elias Akselsen. På scenen går han ellers våre mest munnrappe stand-up komikere en høy gang. Ingen stor overraskende kanskje at han i 2016 ga ut boken «God sesong for leppefiskere, Perledykk i folkedypet» sammen med selveste Øystein Sunde. 

En kveld med Carstensen tar vanligvis mange musikalske avstikkere. Hillbilly, barokk og egne viser med mer eller mindre bisarre temaer som lungemos og fleinsopp hører hos Carstensen til i samme frittflytende veinett. Sosialdemokratiske improvisasjoner over forslag fra publikum kan også forekomme. Til høsten kommer hans første album i eget navn siden 2003, og forventningene er store.