Program
Nyheter
Artister
Informasjon

Sondre Lerche

21:30
Festiviteten
Utsolgt

Sondre Lerche er en eminent låtskriver og tekstforfatter, men også en intuitiv og alltid våken musiker, og helt rå på å få med seg og engasjere sitt publikum.Til Sildajazz og Festiviteten kommer han med et kritikerrost nytt album i bagasjen for å gjøre en av sine sjeldne konserter uten sitt faste band, men helt alene på scenen blir han allikevel ikke. Et kammerorkester bestående av profesjonelle lokale musikere fra MUNOR, Harald Hårfagre Kammerorkester, KORK og Stavanger Symfoniorkester skal bidra på deler av konserten. Dette blir en fest!

Årets Sildajazz blir arrangert mot alle odds. Koronakrisen har sørget for at de aller fleste musikkfestivaler i kongeriket er avlyst. Sondre Lerche er aktuell med sitt niende album «Patience» i juni, oppfølgeren til dobbelt Spellemannpris-nominerte Please (2014) og kritikerroste Pleasure (2017). Han skulle ha spilt en lang rekke konserter i USA i høst, og vært et av hovednavnene på den største scenen på Øyafestivalen. Alt er naturligvis avlyst, men Lerche har i krisen allikevel nådd ut til et uvanlig stort publikum. Strømmekonserten hans på «Brakkesyke» ble sett av 87000 mennesker og samlet inn 130 000 kroner til Leger Uten Grenser. Han har gjort en magisk konsert med KORK for NRK, og spilt gåsehudfremkallende intimkonserter i Emmanuel Vigelands Maousoleum - der etterklangen er nesten et halvt minutt! Tidligere i år debuterte han også som forfatter med essay-samlingen “Alle sanger handler om deg” på Flamme forlag. Annerledesåret 2020 er med andre ord Sondre Lerches år.

Albumet «Patience» er allerede før utgivelse beskrevet som et mesterverk, og tar karrieren hans i en ny retning. Selv sier Lerche: «Etter å ha gjort 140 konserter med det intense liveshowet vi lagde til Pleasure-turnéen, hadde jeg et behov for å roe ned det meste i livet mitt. Jeg sluttet å turnere for første gang siden jeg var 18, flyttet til LA og fokuserte på å skrive. Jeg hadde et behov for å lage lindrende musikk».