Program
Nyheter
Artister
Informasjon

Sildajazzutstillingen: Line Sverdheim

12-18
Smedasundet 77
12-18
Smedasundet 77
12-18
Smedasundet 77
12-18
Smedasundet 77

Sildajazzutstillingen har en nær 30 år lang historie, som vi er veldig glade for å kunne videreføre også i år. I samarbeid med Dahls Rammeservice blir det utstilling i Smedasundet 77 i nesten hele festivalperioden - fra onsdag til lørdag. Årets festivalkunstner er utvalgt i samarbeid med Haugesund Kunstforening, og årets kunstner er tegneren og maleren Line Sverdheim (41) fra Åkrehamn.

Sverdheim har vært bosatt i Kopervik de siste ni årene. Hun tok videregående utdanning ved Yrkesskolen på Åkra, der hun fullførte tre år med tegning/form/farge. Etter videregående, arbeidet hun i nesten 9 år som innrammer hos galleri og rammebutikken Dahl Rammeservice i Haugesund. Sverdheim har i senere år viet mer og mer av sitt fokus på sin egen kunst. Det er medier som kull, kritt, grafitt, akvarell og oljemaling som blir benyttet. Kunstneren har en forkjærlighet for små detaljer og arbeider med naturtro uttrykk.

Motivene er hentet fra populærkultur, som film, TV og musikk, men også innslag av dyremotiver. I senere tid har også et mer samfunnsobserverende element fått mer og mer plass i hennes arbeider. Kunstneren har deltatt på flere kollektivutstillinger, både i Haugesund og i Åkrehamn, og hatt flere seperatutstillinger lokalt.

Dette er Lines første seperatutstilling i Haugesund.