Program
Nyheter
Artister
Informasjon

Sildajazz lytteklubb: Bergen Big Band og Marius Neset

Fre. 15. okt. 19:00
Kulturkirken Skåre
Kjøp billett

I 2021 fyller salige Bergen Big Band 30 år. De feirer med å skru opp aktivitetsnivået til maks, og et allerede kritikerrost bestillingsverk med Marius Neset. Marius Neset er fra Os, men han studerte i København. I 2016 var han det eneste europeiske navnet på listen når Downbeat skulle liste opp de 25 viktigste jazzmusikerne for fremtiden. Og det var bra de tok han med, for de siste årene har osingen figurert øverst på plakaten når store, internasjonale festivaler har lansert programmene sine.

Samtalene mellom Marius Neset og Bergen Big Band begynte allerede i 2019. Begge kjente naturligvis til hverandre og det var en veldig positiv atmosfære fra første møte. Det var også veldig god musikalsk kjemi, noe gjestene på Nattjazz i 2019 fikk oppleve da Marius dukket opp på scenen med Bergen Big Band.

Marius Neset, om prosjektet, musikken og Bergen Big Band:

«Jeg ser utrolig mye frem i mot å jobbe med Bergen Big Band. For øyeblikket har jeg det ordentlig gøy med å komponere ny musikk for bandet, og det er utrolig spennende å se hva dette blir til.

Musikken jeg skriver for øyeblikket er en ganske stor kontrast til den tiden vi er inne i nå. Det siste året har vært spesielt, og det har vært umulig å unngå at musikken jeg har komponert for andre prosjekter i 2020 på en eller annen måte har blitt preget av den tiden.

For øyeblikket har jeg en ensom fest på øvingsrommet hvor jeg skriver musikk inspirert av alt fra afrikanske groover til komponister som Ligeti, Joe Zawinul, Hans Abrahamsen, Beethoven, The Beatles og mye mer. Å hente inspirasjoner fra så mye forskjellig musikk fra forskjellige perioder, prøve å få det til å gli inn i hverandre på en naturlig måte og samtidig prøve å sette et personlig preg på det, er noe av det mest spennende jeg vet om.

​Jeg vet fremdeles ikke hvordan det ferdige resultatet blir, men det blir en fin blanding av gjennomkomponerte temaer og lange suiter, med kortere temaer og mye rom for improvisasjon. I tillegg til å ha et sterkt felles uttrykk og sound er det også mange fantastiske solister i Bergen Big Band, som jeg håper vil få mye rom. I tillegg har jeg med meg Anton Eger på trommer, som kanskje er den personen som har spilt musikken min mest i hele verden, og har et rytmisk overskudd som er helt vanvittig. Jeg gleder meg som en unge til konserten, det kommer til å bli utrolig gøy!»