Program
Nyheter
Artister
Informasjon

Ramblin’

15:00
Dokken, Bedhuset Zion
Kjøp billett

Normalen på Sildajazz sin åpningsdag er at folk stimler tett sammen til en solfylt gratiskonsert i det idylliske museumsområdet i Dokken. I annerledesåret 2020 må vi tenke annerledes oginviterer isteden til en intimkonsert med en kraftfull norsk jazzduo i Bedehuset Zion, en perle av et konsertlokale i museumsområdet. Kun 20 billetter blir lagt ut for salg.

Duoen Ramblin’ debuterte på bibliotekscenen på Øyafestivalen i fjor til stor applaus. Saksofonist Roligheten og trommeslager Gard Nilssen er blant de fremste musikerne i sin generasjon, og spiller begge en sentral rolle på vårt bysbarn Susanne Sundførs siste album, men har også spilt med en langrekke jazzstorheter. André Roligheten er kjent fra band som Albatrosh og Team Hegdal og sitt eget band Roligheten. Til vanligspiller de to også sammen i den kritikerroste trioen Gard Nilssen Acoustic Unity.

Gard Nilssen var i fjor Artist In Residence under Moldejazz, og har i ettertid blitt trukket frem som en av verdensmest spennende trommeslagere av All About Jazz.

André og Gard har en lang historie sammen og har beggerøtter i det som må være et usedvanlig godt musikalsk jordsmonn i Skien. En by som har fostret en stor mengde fremragende jazzmusikere: fra Bugge Wesseltoft til Audun Kleive. Det er duket for en uvanlig sterk jazzopplevelse i Bedehuset Zion, på Sildajazz sin åpningsdag.

André Roligheten (saksofoner)
Gard Nilssen (trommer)