Program
Nyheter
Artister
Informasjon

DNB Barnejazz: Psst!

12:00
Festiviteten
Kjøp billett

«Estetisk musikkfest for alle barn»
Bergens Tidende

«En fin ide utført med så god timing og så mye musikalitet at det rett og slett er veldig fengende(…)Førtifem magiske minutter som hele familien kan samles om og vendes tilbake til»
Ballade.no

Sildajazz skal være for alle, og det aller viktigste publikummet vi har er barna. De fortjener alt det beste, og vi tar ansvar – også i år.

Psst! er en fantasifull og engasjerende musikalsk barneforestilling, som blander musikk, teater og animasjoner. Vi følger de to trommeslagerne Øyvind-lys og Øyvind-mørk gjennom et døgn. I Psst! blir helt vanlige ting, som å spise frokost, lyden av knasende gulerøtter, tørketrommelen i kjelleren, og det å se på barne-tv gjort om til små musikalske begivenheter. Det hele begynner hverdagslig, men etter hvert blir skillet mellom virkelighet og fantasi hvisket ut. Vi blir dratt inn i en transatlantisk stjernekrig. Vi møter en hval som har forvillet seg inn på et oversvømt bad, og vi får bli med på en togtur gjennom ville vesten.

Psst! ble opprinnelig bestilt av Bajazzfestivalen 2017. I 2019 ble Psst! spilt i tre uker ved Den Nationale Scene i Bergen, og har senere blitt spilt både på Ultimafestivalen og på Hardanger Musikkfest.