Program
Nyheter
Artister
Informasjon

Per Zanussi og Vestnorsk Jazzensemble

Lørdag 14. august urfremføres Per Zanussis verk Li and the Infinite Game for Vestnorsk Jazzensemble på Høvleriet. Bandleder, komponist og bassist Per Zanussi har en enorm arbeidskapasitet. Han har vært popstjerne i Wunderkammer, groovet hardt i Wibutee og bladlest svarte notesider i Trondheim Jazzorkester. Han har også spilt med Sternklang, Petter Wettre, Jon Eberson og Jazzmob. I den nye musikken veves Zanussis forskjellige musikalske interesser sammen til et vakkert, energisk og rytmisk lydteppe. Han har latt seg inspirere av futuristisk funk, prog-afrobeat, koreanske sjaman-ballader og nordafrikansk frijazz.

Vestnorsk Jazzensemble består av håndplukkede musikere fra Vestlandet. Besetningen varierer fra gang til gang. Denne gangen har ensemblet hentet inn musikere som vi ellers kjenner fra band som Datarock, Røyksopp, Cortex, Bergen Big Band, Trondheim Jazzorkester, Miss Tatis Angola 70, Sivert Høyem og Skarbø Skulekorps.

På Sildajazzen skal gode lytteopplevelser stå i kø, men vi blir ekstra stolte når vi kan tilby premierer og urfremføringer for publikummet vårt. Å sitte i samme musikk og høre musikk bli spilt for aller første gang, er en helt egen opplevelse. Noen ganger oppstår det en nærmest elektrisk stemning – og dette skaper et tettere fellesskap mellom de som står på scenen, og de som sitter i salen.


Per Zanussi - kontrabass, komposisjoner
Kjetil Møster - saksofoner
Kristoffer Alberts - saksofoner
Elisabeth Lid Trøen - saksofoner
Simen Kiil Halvorsen - trompet
Didrik Ingvaldsen - trompet
Dominique Breckeva - trombone
Gro Austgulen - fiolin
Thomas Dahl - gitar
Jørgen Træen - modulærsynthesizer
Øyvind Skarbø - trommer
Børge Fjordheim - trommer