Program
Nyheter
Artister
Informasjon

Øystein Folkedal Quartet

I Sildajazzen ønsker vi å presentere både de durkdrevne stjernene, og de spennende nye talentene innenfor jazz-sjangeren. Derfor starter vi en ny tradisjon i år. Vi håndplukker et lokalt jazztalent, og gir denne artisten muligheten til å spille konsert omringet av Bystyresalens flotte akustikk.

Pianisten Øystein Folkedal fra Karmøy, har utmerket seg både som en svært lovende musiker, og en ivrig lytter og konsertgjenger. Det har vært en glede å følge ham som musiker på scenen, og som en åpen og nysgjerrig lytter på byens mange gode konserter. For tiden studerer Folkedal utøvende jazzstudier ved Norges Musikkhøyskole – og i 2019 fikk han «Drømmestipendet» av Karmøy Kommune.

Folkedal står bak det musikalske materialet til sin nyoppstartede kvartett. 2020 var et solistisk år for så mange, og dette har også vært gjeldende for denne unge pianisten. I hans tilfelle har alenetiden bydd på muligheter til å utforske komposisjon i større grad enn tidligere. Pianisten har latt seg inspirere av den nordiske jazztradisjonen, men har også puttet fyrrigere elementer fra for eksempel gospel, i gryta.

Kvartetten består av Folkedals medstudenter fra Musikkhøyskolen. Det er også verdt å merke seg at nok en karmøybu er med i besetningen, nemlig gitaristen Morten Georg Gismervik.

Velkommen til talentkonsert i Bystyresalen!

Øystein Folkedal: piano
Håkon Huldt-Nystrøm: kontrabass
Morten Georg Gismervik: gitar
Jomar Jeppson Søvik: trommer