Program
Nyheter
Artister
Informasjon

Ole Børud og Haugaland Storband

Grom og groovy åpningskveld med Ole Børud og Haugaland Storband!

Den sjelfulle og funky siden av svunne tiårs vestkystpop, har fått en renessanse blant yngre musikkfans, Nå kalles det gjerne for «yacht rock». Tenker du på artister som Steely Dan, Michael McDonald, Toto og Doobie Brothers, så skjønner du hvilket landskap vi befinner oss. Ikke alle har fått med seg at en av verdens fremste utøvere innen denne sjangeren er norsk: vi snakker om sangeren, gitaristen og låtskriveren Ole Børud!

Misforstå oss rett; Ole Børud er langt fra noen skjult skatt eller ignorert musiker. Han ble allemannseie her på berget, da han kom til semifinalen i Stjernekamp på NRK i 2018. Men har også et navn langt utenfor landets grenser. Søker du på navnet hans på YouTube, dukker det opp en endeløs rekke videoer hvor håpefulle musikanter fra hele kloden, som bryner ferdighetene sine på komposisjoner fra hans tre foregående album.

Børud er heller ikke ukjent for festivalen, og senest i 2019 besøkte han Sildajazz med eget band. I år utfordrer vi ham til et samarbeid med en av den lokale jazzens største stoltheter, nemlig Haugaland Storband. Vi er bortskjemte - og utrolig heldige - som kan nyte et storband av dette kaliberet i distriktet. Ensemblet, under ledelse av Jonas Romme, har røtter helt tilbake til 1988 – og huser mange av distriktets fremste musikere og solister. De har flere vellykkede samarbeidsprosjekter bak seg. I fjor åpnet de Sildajazz med to utsolgte og forrykende konserter sammen med vokalist og låtskriver Silya.

Forvent skyhøyt musikalsk nivå og stor stemning i Maritim Hall, når Ole Børud og Haugaland Storband forener krefter.