Program
Nyheter
Artister
Informasjon

Nils Petter Molvær Group

21:00
Festiviteten
Kjøp billett

Sekstiårsjubilanten Nils Petter Molvær og hans fremragende medmusikanter kommer til Sildajazz! Det er umulig å ikke bli dratt inn i Molværs energiske og stemningsfulle lydunivers.

Nils Petter Molvær er en av Norges aller mest internasjonalt ettertraktede musikere. Etter gjennombruddet med albumet «Khmer» i 1997 har han fortsatt å dyrke frem sitt eget uttrykk, i skjæringspunktet mellom jazz, ambient, house og elektronika, hiphop, rock og pop. Den imponerende lange listen over meritter rommer samarbeid med symfoniorkestre, med komponisten Rolf Wallin, med den tyske dj-en/elektronikaartisten Moritz von Oswald, og et albumet med dubstep-legendene Sly & Robbie i 2018. Når han kommer til Sildajazz i august er det med et nytt og helt ferskt album i bagasjen! Vi gleder oss til å høre Molvær og bandet fremføre sin nye musikk i Haugesund.

Siden starten med Masqualero 1982 har trompetisten, komponisten og produsenten Molvær satt store spor innen improvisert musikk i Europa. Så langt har det blitt ni album under eget navn, i tillegg til mengder med musikk for film og tv, dokumentarer og skuespill. Molværs forrige soloalbum «Buoyancy» fikk eventyrlig mottakelse, og mottok Spellemannpris for beste jazzplate, og full pott i Aftenposten: «Det låter som om en gjenglemt The Beatles-stubb har blitt brakt inn i en storslått elektronisk verden og gitt nytt liv på Nils Petter Molværs premisser.»

Nils Petter Molvær (trompet / elektronikk)
Johan Lindström (gitarer / lap steel)
Jo Berger Myhre (bass / elektronikk)
Erland Dahlen (trommer)
Tord Knutsen (lys/visuals)
Sven Persson (lyd)