Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

Nils Økland & Sigbjørn Apeland

Nils Økland (feler) og Sigbjørn Apeland (trøorgel og piano) har spilt sammen i flere tiår. Sammen har de også vunnet en Spellemannpris, og gitt ut et duoalbum på det tyske prestisjeselskapet ECM. Duoen skaper lavmælt og vidunderlig musikk i tussmørket mellom religiøs musikk, folketoner og improvisasjon. Vi gleder oss til å få oppleve denne unike duoen i en intim setting på Vangen Pling Plong, rett ved Rådhusplassen.

Nils Økland (f. 1961) en av Norges fremste felespillere, en fornyer av tradisjonell folkemusikk. Både som utøver og komponist har han bygget broer mellom folkemusikk, kunstmusikk og improvisasjonsmusikk. Nils Økland komponerer det meste av musikken selv, fra vakre melodiske ballader og atmosfæriske utflukter til mørkere stemningsbilder . Økland har vært solist med flere store orkestre, skrevet musikk for London Sinfonietta, film, ballet og teater og spilt på en lang rekke prisbelønnede plater.

Kirkeorganist og etnomusikologdoktor Sigbjørn Apeland har sitt daglige virke ved Griegakademiet, og har medvirket på nær 60 plater, fra Jørgen Sandvik og Tom Roger Aadland, via Sondre Bratland og Berit Opheim til 1982 og Alog.