Program
Nyheter
Artister
Informasjon

Miss Tati's Eyemba

Billettpris: 150

Det blir et forrykende familieshow når Miss Tati og hennes venner åpner Sildajazz!

Det er alltid litt ekstra stas når Sildajazz inviterer til åpningskonsert. De store musikalske opplevelsene har stått i kø opp gjennom årene – hvor artister som Jan Garbarek, Gregory Porter og Take 6 har levert storslåtte konserter for historiebøkene. Og denne historien fortsetter vi å skrive med årets åpning av Sildajazzen. Vi ønsker at festivalprogrammet skal være ambisiøst og åpent, og at det tilbyr kvalitetsopplevelser til et så bredt spekter av publikummere som mulig – uansett bakgrunn, kjønn eller alder. Derfor vier vi denne åpningskonserten til en kritikerrost forestilling for hele familien.

Bergensartisten Miss Tati, som egentlig heter Tatiana Palanca, lager hiphop, soul, funk og RnB, Hun har foreldre fra Angola og ble født i Portugal. Da hun kom til Bergen sammen med sin mor og lillesøster i 1996, var hun bare ti år gammel. I konsertforestillingen «Miss Tatis Eyemba» deler hun personlige erfaringer fra oppveksten. Vi får lære både nye dansesteg og nye ord, sammen med musikervenner av artisten, og dansere fra Fargespill.

Miss Tati lagde forestillingen som et bestillingsverk til Bajazz, og mottok strålende kritikker. «Heldiggriser, dagens barn, som har et så funky forbilde som Miss Tati», skrev en entusiastisk anmelder i Bergens Tidene. Forestillingen ble plukket opp av Den Nasjonale Scene i Bergen, hvor den har spilt for fulle hus på hovedscenen det siste halvåret.

«Eyemba» betyr «husly» eller «bolig» på det angolske språket umbundu. Verket Eyemba handler om å vokse opp i en boligblokk omgitt av mennesker. Her er sanger om humørsvingninger, snopedager og om hvor viktig det er å respektere seg selv og hverandre - som Miss Tati formidler gjennom en unik energi. Det er en forestilling for hele familien, med funky soulmusikk, heftige dansetrinn og inspirerende tekster!