Program
Nyheter
Artister
Informasjon

Avlyst: Maria Kannegaard Trio

Konserten med Maria Kannegaard Trio er dessverre avlyst, og blir erstattet med en konsert med Tuva Syvertsen, Ole Morten Vågan og Thomas Strønen på Garasjebryggeriet på samme tidspunkt!

Det ble en ventetid på tolv år mellom Maria Kannegaard Trio sitt mesterverk Camel Walk fra 2008, til fjorårets album Sand i en vik. I begge utgivelser var anmeldelsene proppet med superlativet, og med sitt siste album vant trioen Spellemann i jazz-kategorien.

Maria Kannegaard anses for å være en av de virkelig store jazzpianistene i Skandinavia. Hun er teknisk brilliant, men har også en ustoppelig og energisk fantasi – og en helt egen evne til å røre og bevege et publikum. Samspillet i trioen er slående intuitiv. De tre musikerne har kommet så langt i lyttingen til hverandres musikalitet, at det kan låte som om de leser hverandres tanker.

Kannegaard er også en spennende låtskriver og komponist. Selv med røttene dypt plantet i jazzen, har hun hodet fritt og vidåpne ører. Innflytelsene går fra gospel og pop, til indierock. Da musikkanmelder Terje Mosnes skulle beskrive det nye albumet, gikk han begeistret til verks: «Selv etter 73 minutter kommer slutten litt for fort, men det er fint å kunne notere seg at albumet avslutter rimelig lyst, og med den lovende tittelen ‘Til neste gang’. Men la ikke ‘neste gang’ bety 12 års venting, da. Værsåsnill.»

Vi forstår ham godt, for musikken Maria Kannegaard Trios er av det avhengighetsskapende slaget.