Program
Nyheter
Artister
Informasjon

Louisiana Washboard Five

Sild, jazz og potet har vært et populært og fast arrangement under festivalen. I fjor flyttet vi arrangementet til To Glass-teltet i sentrum, og dette var en stor suksess. Tilbudet er rett og slett ikke til å motstå. Kjøper du en billett, får du ikke bare glimrende musikk fra scenen, men også en tallerken med sild og potet. I år er det et av Norges fremste band i sin sjanger som skal stå for musikken: Louisiana Washboard Five.

South Side Chicago på slutten av 1920-tallet; Louis Armstrong på scenen og Al Capone i kulissene. Dette er den historiske konteksten som Louisiana Washboard Five gjenskaper i sin musikk. Med Haugesunderen Steinar Sætre ved roret, har bandet gitt ut fire kritikerroste albuminnspillinger.

Jazzhistoriker og kritiker Scott Yanows anmeldelse av bandet i februar 2021, konkluderte med at «...the Louisiana Washboard Five creates a set of music that will certainly make lovers of early jazz smile.»

Som en liten kuriositet har bandet i år også fått sin debut i en stor superheltserie på Netflix. I første episode av serien Jupiter’s Legacy, lytter nemlig hovedrolleinnehaveren til Louisiana Washboard Five. Og hva kommenterer han til sin kone? « ... it’s music, Grace!»

Etter fem år er bandet endelig tilbake på årets Sildajazz.

Steinar Sætre (klarinett/saxofoner)
Ketil Sæthre (trompet)
Ben Milenković (banjo)
Arnulf Røkke (tuba)
Rolf Seldal (vaskebrett/perkusjon)