Program
Nyheter
Artister
Informasjon

Kunstutstilling: Peter Hermansson - Blue Lines

Torsdag 11.august: Kunstutstilling: Peter Hermansson- Blue Lines.
Obs obs! Vernissasje!

Peter Hermansson(1975) er en kunstner bosatt i Nybro, Sverige.
Hermansson arbeider i hovedsak i en svensk glasstradisjon med narrativ retning. Med bakgrunn innen graffiti overfører han et grafisk ekspressivt uttrykk til glasset, med den hensikten å revitalisere det svenske kunstglasset.

De siste 15 årene har han fordypet seg i to svenske glassteknikker, Graal og Ariel. Disse teknikkene gjør det mulig å overføre illustrasjoner inn i glassmassen og fortelle historier i glasset. Historiefortellingen er en sentral del av Peters arbeid, og er også nært knyttet til et svært avansert håndverk.

Utstillingen BLUE LINES viser også helt nye verk i den abstrakte serien «POLLOK» der Hermansson har utviklet en glassmalerteknikk der verkene dekoreres med varme, rennende glassfarger. I disse verkene kan man ane en gjenspeiling av Hermanssons røtter i gatekunsten.

Fredrik Knutsson (fra Antikrundan på SVT) åpner utstillingen og kommer til å være tilstede under hele åpningen.

Fredrik Knutsson er antikvitetshandler og er en av SVT programmet, Antikrundan, nyeste eksperter. De siste årene har Fredrik jobbet tett med sin far, Bo Knutsson, med Knutsson Konst & Antik hvor de har egen antikhandel i Vänersborg og Stockholm.

Fredrik Knutsson har de siste 12 årene representert Peter Hermansson på Konst- och antikmässan i Stockholm og Helsingborg.

Gratis
Åpent for alle.

//

Fredag 12.juni kl.12.00-13.00
Kunstlunsj med Fredrik Knutsson fra Antikrundan på SVT!

Formbar inviterer til kunstlusj kl 12.00-13.00 hvor Fredrik Knutsson forteller
om Skandinavisk glasshistorie og linker det opp mot årets utstiller på Formbar- Peter Hermansson.

Servering av skjeva og kaffi.
Gratis, åpent for alle.

//

Lørdag 13.august kl 13.00-14.00 (NB DESSVERRE AVLYST - men utstillingen holder åpent)

Glassblåsing av Peter Hermansson. Formbar inviterer til show i verkstedet hvor Peter demonstrerer hvordan han lager sitt kunstglass! Det blir varmt, og det blir kult!


Gratis, åpent for alle.