Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

Korridorkonsert: Erlend Apneseth (AVLYST)

Denne konserten er dessverre kansellert på grunn av flom og stengte veier i artistens hjemkommune.

Vi har lenge drømt om å arrangere en konsert i de monumentale og klangrike korridorene i Haugesund Rådhus. Etter å ha hørt Erlend Apneseths kritikerroste nye album Nova falt endelig brikkene på plass!

Hardingfeleutøver Erlend Apneseth har hatt en forrykende karriere siden debuten i 2013. Han har fått flere Spellemannpriser, og vært nominert til Nordic Music Prize. Albumene hans har gang på gang blitt plassert på lister over årets beste album i internasjonale tidsskrifter som BBC Music Magazine, Le Monde og The Chicago Reader.

På sitt nye soloalbum Nova danner den unike akustikken i Emmanuel Vigelands mausoleum scenen for hans improvisasjoner og komposisjoner - et bekmørkt rom i et hus som ligger litt bortgjemt på Slemdal i Oslo - der veggene er fylt av fresker av kunstneren. På grunn av stemningen og den svært lange etterklangen i rommet har det blitt gjort en rekke plate plateinnspillinger her, og vår egen Susanne Sundfør er en av mange musikere som har brukt rommet. Rådhuskorridoren i Haugesund har en etterklangstid som nærmer seg klangen i dette unike rommet.

Morgenbladets Ando Woltmann skrev følgende i sin anmeldelse av albumet:
«Det er mildt sagt fascinerende å høre vårt gamle nasjonalinstrument i denne settingen, forsterket med en V8-motor av en klangkasse. Apneseth, som alltid har hatt et særegent forhold til instrumentets klang, blir som en formel 1-sjåfør, som hele tiden må balansere på grensen til det uforsvarlige. Ettersom albumet skrider fremover, er det som om han finner sin likevekt i rommet, og går opp i en høyere enhet. Mot slutten, på avslutningssporene «Gravsong» og «Ettertid», viskes tonene langsomt ut, som spor i sanden, der livet selv forsvinner sakte hen i det udefinerte.»

Foto: Signe Luksengaard