Program
Nyheter
Artister
Informasjon

Knut Reiersrud

Knut Reiersrud er en virtuos på gitar, en magiker på scenen, og en av landets beste instrumentalister. Det var tre store påstander. Men de stemmer faktisk, alle tre.

Blues-musikken er godt festet i ryggraden til Reiersrud, etter læretid i Chicago og New York. Gitararsenalet i ulike konstruksjoner og stemminger, gjør Reiersruds solokonserter til en reise i strengemusikkens geografi.

Etter 14 soloplater, medvirkning på 300 utgivelser, og turneer på alle verdens kontinenter, kan man regne sekstiårsjubilanten som en levende legende. Han har vunnet priser i hjem- og utland, spilt inn musikk i land som Nepal og Iran - og deltatt i samarbeid med storheter som Dr. John, Buddy Guy, Stevie Ray Vaughan og David Lindley. Et annet anerkjent samarbeid er innspillingen og konsertene med Iver Kleive på kirkeorgel. En uke i november i 2019 opptrådde han med både Berlinerfilharmonien i Berlin, og i Royal Albert Hall i London. Få andre artister kan vel matche det!

Vi er lovet en kjernesunn og sprek blanding av blues og folkemusikk - indisk og afrikansk - inspirert av norske daler og amerikanske delta: alt pakket inn i et mildt sagt forrykende enmannsshow!

Knut Reiersrud (Gitar og vokal)