Program
Nyheter
Artister
Informasjon

Kari Bremnes

Nordvendt, europeisk, åpent, stort, personlig og melankolsk: Disse ordene kan beskrive musikken til sanger og låtskriver Kari Bremnes. Hun har skrevet musikk i 20 år, og utgitt 15 soloalbum. I dag har hun en større publikumsskare enn noen gang.

Med sine sterke tekster og formidlingsevne, har Bremnes banet vei for en rekke yngre artister, En enorm spennvidde og dynamikk kjennetegner Kari Bremnes sine konserter. Hun lydlegger scenen med det lyseste og vare, til det mørke og rå – hele tiden med en nærhet til folk og livsskjebner.

På hjemmesiden til artisten, har hun publisert en tekst hun kaller «Den nye stillheten». Her setter sangeren og låtskriveren ord på tiden under den første pandemibølgen i fjor. Teksten avsluttes med en bønn: «Kjære dere. Vi må ikke la stillheten ta helt over», skriver hun – og dette har hun utdypet nylig: «Det ble så øredøvende stille når så mange av byens lyder ble borte. Ingen unger som sprang forbi og hojet på vei til skole eller barnehage, ingen lyder fra kaféen på hjørnet. Den stillheten tok liksom kvelertak på dagene».

Heldigvis har denne stillheten blitt fylt med mer lyd den siste tiden, og ting går rette veien. Da gleder vi oss spesielt mye over at Bremnes skal fylle Festiviteten med lyd og mening under Sildajazz!