Program
Nyheter
Artister
Informasjon

Jazz på biblioteket

NB! Arrangementet er gratis, men man må hente ut billett på forhånd.

Et av fjorårets nye innslag i festivalen var Jazz på biblioteket. I Haugesund Folkebibliotek presenterte vi daglige samtaler og intervjuer med festivalaktuelle navn. Samtalene var ledet av Audun Vinger, som vi er så heldige å få tilbake i år.

Musikkjournalisten Vinger står vanligvis for musikkdekningen i Dagens Næringsliv. Han er også fast medarbeider i Jazznytt og bloggen Now It’s Time.

Jazz på biblioteket er et formiddagsarrangement, og her skal man kunne ta lunsjpausen på biblioteket, før dagens konserter setter i gang. Arrangementet er gratis, men billetter må reserveres i forkant.

Torsdag:
Gjester: Jan Erik Vold, Arild Andersen, Susanna Wallumrød og Harald Lassen

Jazz og poesi. Jan Erik Vold og Arild Andersen gjester «Jazz på biblioteket» kun noen timer før de skal gjøre en for lengst utsolgt konsert samme sted. Deres samarbeid strekker seg tilbake til slutten av sekstitallet. Sanger og komponist Susanna Wallumrød og saksofonist Harald Lassen kommer for å samtale om den kritikerroste konserten "Hyllest til Joni Mitchell» der de begge bidrar.

Fredag:
Gjester: GURLS, Trondheim Jazzorkester, Øystein Folkedal og Andreas Risanger Meland

GURLS er sideprosjektet som tok av og ble en av norsk jazz sine største publikumssuksesser i senere år. Låtskriver, saksofonist og rapper in-spe Hanna Paulsberg og den prisvinnende vokalisten Marianna Sangita Røe kommer for å snakke om GURLS-universet, og samarbeidet med Trondheim Jazzorkester.
Trondheim Jazzorkester feirer for tiden sitt 20-års jubileum, og har det regionale musiker-bassenget har rukket å bli et hett internasjonalt navn etter samarbeid med nylig avdøde Chick Corea, Joshua Redman og Marius Neset. Produsent Martin Taxt kommer for å samtale om hva Trondheim Jazzorkester er og har vært.
Musiker Øystein Folkedal og festivalsjef Andreas Risanger Meland kommer for å samtale om viktigheten av konserter.

Lørdag:
Gjester: Nils Økland, Dorothea Økland, Per Zanussi, Kjetil Møster

Nils Økland er årets festivalmusiker, og står midt i sin konsertrekke under festivalen når han gjester «Jazz på biblioteket».
Dorothea Økland vant Sildajazzprisen for noen år tilbake, og er for tiden aktuell som soloartist.
Per Zanussi har spilt i Wunderkammer, med Håkon Kornstad og Petter Wettre. Nå har han komponert et nytt verk for Vestnorsk Jazzensemble som skal urfremføres samme kveld. Saksofonist Kjetil Møster har samarbeidet med Zanussi i flere band, og nå er han et av medlemmene i Vestnorsk Jazzensemble.