Program
Nyheter
Artister
Informasjon

Jan Erik Vold & Arild Andersen

Det er duket for en stor ettermiddag i jazzen og lyrikkens tegn når Jan Erik Vold og Arild Andersen gjør en konsert i Haugesund Folkebibliotek. Her skal vi kunne høre Andersens syngende og briljante basspill, sammen med Vold sine vidunderlige, treffsikre og lekende tekster.

Betydningen Jan Erik Vold har hatt for norsk poesi, kan ikke overdrives. Vold, som har rundet 80 år, er en minst like entusiastisk formidler av andre forfatterskap. Som oversetter og forfatter av kjente biografiske verk, har han vært en brennende samfunnsrefser, med en lang liste over kampsaker. Han har hatt en avantgarde og provoserende posisjon i norsk kulturliv, men samtidig vært en humoristisk og folkekjær dikter og formidler.

Arild Andersen er en bauta i norsk og europeisk jazz. Siden slutten av 1960-tallet har hans varme basstoner og kreative spill preget en rekke band. Det var i samarbeid med Karin Krog, Jan Garbarek, Terje Rypdal og Jon Christensen – og gjennom innspillinger på ECM - at Arild Andersen for alvor skapte seg et internasjonalt navn. Siden den gang har han spilt med Nils Petter Molvær, Radka Toneff, Kirsten Bråten Berg, Don Cherry, Bill Frisell, Sam Rivers, Sheila Jordan og Pat Metheny, for å nevne noen ytterst få.

Jan Erik Vold og Arild Andersen har et femti år langt vennskap og samarbeid bak seg. I 2018 kunne mange glede seg over at de begynte de å spille duokonserter igjen, og i år kan vi glede oss enda mer til å høre Vold og Andersen på scenen i Haugesund.

Jan Erik Vold (vokal)
Arild Andersen (bass)