Program
Nyheter
Artister
Informasjon

GURLS & Trondheim Jazzorkester

Siden 2013 har prosjektet GURLS fungert som det populærmusikalske friminuttet til jazzsaksofonist Hanna Paulsberg og bassist Ellen Andrea Wang. Det er et uvanlig humørfullt, særegent og musikalsk overraskende prosjekt, som har tatt det norske publikummet med storm.

På kort tid har GURLS forankret seg som et flaggskip i norsk jazz. Det sprudlende debutalbumet Run boy, run vant Spellemannprisen for beste jazzalbum 2018, og siden den gang har trioen toppet norske jazzfestivaler – men også for utsolgte klubber både innaskjærs og utaskjærs. Nå er GURLS tilbake, denne gangen i et spesialopplegg med Trondheim Jazzorkester (TJO). Paulsberg skriver og arrangerer for trioen og de åtte andre musikere fra landets mest nyskapende jazzorkester. Det stopper ikke der, for på dette prosjektet har de også fått Marianna Sangita fra bandet Broen med på vokal.

Det særegne storbandet Trondheim Jazzorkester, kunne nylig feire 20-årsjubileum. De har samarbeidet med storheter som Chick Corea, Joshua Redman, Pat Metheny og Marius Neset. Saksofonisten Hanna Paulsberg har lenge stått høyt på orkesterets ønskeliste over norske komponister. Paulsberg har spilt en sentral rolle i tidligere TJO-prosjekter, først med Elin Rosseland i 2011, siden med Marius Neset, SKRAP og Espen Berg. På denne konserten presenterer Paulsberg et knippe nye komposisjoner, men hun kler også noen gamle hits i ny drakt. Det er en forestilling hele musikk-Norge ser fram til.

Marianna Sangita - vokal
Hanna Paulsberg - tenor saksofon, vokal, komponist
Ellen Andrea Wang - bass, vokal
Eirik Hegdal - saksofoner
Sissel Vera Pettersen - saksofoner, vokal
Trine Knutsen – fløyter
Erik Johannessen - trombone
Heida Karine Johannesdottir - tuba
Håvard Aufles - keyboards
Amund Storløkken Åse - vibrafon
Håkon Mjåset Johansen – trommer
Ola Øverby – trommer