Program
Nyheter
Artister
Informasjon

Gjermund Larsen Trio og Kammerkoret Bocca

Vi innførte en ny tradisjon på fjorårets Sildajazz-festival - avslutningskonserten i Vår Frelsers Kirke søndag kveld. Den er tenkt som et ettertenksomt musikalsk etterspill etter noen intense festivaldager. I år synes vi at vi har funnet den ideelle avslutningskonserten til akkurat dette: Vi har utfordret det lokale toppkoret Kammerkoret Bocca til et samarbeid med den prisbelønnede Gjermund Larsen Trio.

Felespiller Gjermund Larsen hadde allerede rukket å bli en ettertraktet og erfaren musiker, da han i 2007 fikk Grappas debutantpris og platekontrakt. Trioen hans har funnet frem til et helt særegent uttrykk, hvor elementer fra folkemusikk, kammerjazz, bluegrass, barokk- og samtidsmusikk smeltes sammen. Larsen ble dobbeltnominert til Spellemann for albumet Salmeklang, og stakk hjem med én pris. I 2010 ble han nominert til en Grammy for platen In Folk Style.

Kammerkoret Bocca, som ble startet av dirigent Ive Buch Romme i 2010, feitet 10-års jubileum i fjor. På tross av en kort virketid, er merittlisten deres imponerende. De har deltatt med suksess i korkonkurranser både internasjonalt og nasjonalt, og i 2014 mottok koret Haugesund Sparebanks Kulturpris. De har samarbeidet med Nils Økland, Munor, med Grex Vocalis og Kompani Haugesund- og legger alltid den kunstneriske listen høyt.’

Kammerkoret og trioen kommer i løpet av konserten til å opptre både sammen og hver for seg.

Konserten arrangeres i samarbeid med våre venner i Fartein Valen-festivalen.