Program
Nyheter
Artister
Informasjon

Frida Ånnevik

18:00
Festiviteten
Utsolgt
21:00
Festiviteten
Utsolgt

Det finnes stemmer som ikke gir deg noe valg. Stemmer som får deg til å stoppe opp. Som får deg til å glemme hva du drev med. Du bare må høre hva de har å si. Frida Ånnevik har en sånn stemme. I 2020 feirer Frida Ånnevik sine første 10 år som artist, tekstforfatter og låtskriver, og i vinter var hun aktuell som deltaker i «Hver gang vi møtes» på TV2. Under Sildajazz kommer hun endelig til Festiviteten.

Allerede med debutplaten «Synlige hjerteslag» ble det klart at Frida hadde en uvanlig sterk klo både som tekstforfatter og låtskriver. Hun har så langt blitt nominert til Spellemann syv ganger, og tatt hjem tre priser. Frida beskriver selv musikken sin som ”pop i åpent landskap”, med referanser til både vise, jazz, folkemusikk og soul.

13.september i fjor ga Frida ut sitt femte album «Andre sanger», et plateprosjekt som har blitt til over flere år. Albumet består av 10 sanger som betyr mye for Frida. Hun har gjendiktet et vidt spenn av artister og låtskrivere som Joni Mitchell, Spice Girls, Astrid S, og Janis Ian. Med denne utgivelsen har Frida nok en gang befestet sin posisjon som en av landets ypperste formidlere og tekstforfattere. Albumet høstet et lass med femmere og fikk listeplass på NRK P3 og NRK P1! Kanskje har du hørt både «Tenkt meg om» (Astrid S) og «Henger sammen» (Alicia Keys) på radio i høst?

Med seg til Sildajazz har hun sine fantastiske musikere Andreas Løwe på tangenter, og Haldor Røyne på gitar, og sammen snurrer de deg inn i et meningsfylt univers med sterk musikalsk nerve!