Program
Nyheter
Artister
Informasjon

Fieh

Det norske bandet Fieh kommer til å fylle scenen i Maritim teltet til randen, med sine åtte medlemmer, hauger med utstyr og instrumenter og smittende danseglede. «Fieh bringer jazzen tilbake til dansegulvet», var overskriften på anmeldelsen til Aftenposten. Og alle som har opplevd en konsert med dette musikalske kollektivet, vet at det er en opplevelse av de sjeldne.

Bandet fikk sitt gjennombrudd med låten Glu, som endte opp på et utall musikklister verden rundt, og som kulminerte i et nærmest surrealistisk høydepunkt på Elton John Rocket Hour - der en av pophistoriens aller største musikere, delte sin begeistring for dette norske bandet. Debutalbum Cold Water Burning Skin ble sluppet på det anerkjente plateselskapet Decca Music i 2019, og fikk strålende anmeldelser. Bandet ble også nominert til beste pop-gruppe under Spellemannprisen det samme året.

Den første overraskelsen Fieh byr på, er hvor bra det låter. Etter bare noen år på musikkscener rundt omkring, har Fieh blitt et solid og populært liveband. På Sildajazzen kommer bandet til å runde av – eller kanskje fyre opp? – avslutningen av torsdagskvelden.