Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

Eivind Lønning og Jim O'Rourke: most, but potentially all

"most, but potentially all"

Urfremføring i Haugesund Billedgalleri! Den norske trompetisten og komponisten Eivind Lønning har i flere år samarbeidet med den amerikanske komponisten og produsenten Jim O’Rourke. Sildajazz har bestilt et helt nytt elektroakustisk verk for trompet og høyttalere av de to, som skal urfremføres under årets festival!

Jim O´Rourke er en av de mest markante skikkelsene innen elektronisk og eksperimentell musikk de siste 30 årene, med en merittliste så omfattende og vidtrekkende at man kan miste pusten av mindre. Han produserte Wilcos albumklassiker «Yankee Hotel Foxtrot», og har også produsert album med Stereolab, Beth Orton og Johanna Newsom. Han har samarbeidet med Merzbow, Derek Bailey og ikke minst Sonic Youth – et band han var medlem av i flere år.

Etter at O’Rourke for 15 år siden flyttet til Tokyo har han konsekvent ikke spilt konserter utenfor Japan, men gjort en rekke langdistanse-samarbeid.

Trompetist Eivind Lønning har utviklet et unikt klangreportoar på trompet. Han jobber i skjæringspunktet mellom improvisasjon og komposisjon og er kjent fra duoen Streifenjunko, fra Christian Wallumrød Ensemble og soloprosjekter i forskjellige former, men har også jobbet med Jenny Hval, Trondheim Jazzorkester og Motorpsycho. Nylig urfremførte han et nytt verk sammen med KORK, og han komponerer for tiden musikk for en danseforestilling og et kommende soloalbum.

Eivind Lønning: trompet og komposisjon
Jim O’Rourke: komponist

Kunstnerisk medprodusent: Lasse Marhaug
Lyd: Christian Obermayer

Bestillingsverket har blitt gjort mulig med tilskudd fra Norsk Kulturråd.

Fri aldersgrense.