Program
Nyheter
Artister
Informasjon

Arild Andersen Group

21:00
Festiviteten
Kjøp billett

Arild Andersen er uten tvil en av de aller største musikerne vi har her på berget. I 2018 fikk han æren av å åpne Vossajazz med et helt nytt band, med håndplukkede medlemmer fra den yngre generasjonen. Dette er en gjeng som får begrepet «superband» til å oppleves utilstrekkelig og fattig. Det er gode grunner til å glede seg til konserten med Arild Andersen Group!

Marius Neset fra Os har, uten å ta for hardt i, gjort kometkarriere både som saksofonist og komponist. Han har skrevet flere verk for store ensembler som London Sinfonietta, KORK og Trondheim Jazzorkester, i tillegg til å gjøre omfattende turneer med egen kvintett. Hans unike og hakeslippfremkallende spillestil er ekstremt dynamisk, og kan skifte ubesværet fra ville og komplekse løp til inderlig lyrikk.

Helge Lien er en av landets fremste jazzpianister, kjent fra samarbeid med vokalister som Live Maria Roggen, Silje Nergaard og Jørn Simen Øverli. Hans delikate pianospill henter inspirasjon fra viktige pianister som Bill Evans, Keith Jarrett og Brad Meldhau. Lien nyter stor anseelse både her hjemme og ute, og har så langt gitt ut ni kritikerroste album med sin egen trio.

Trommeslager Gard Nilssen trekkes stadig oftere frem som en av sin generasjons fremste musikere. Han var Artist in Residence på Moldejazz i fjor der han spilte med både Bill Frisell, Joshua Redman og Ambrose Akinmusire. Mest kjent er han fra band som Gard Nilssen Acoustic Unity, Bushman’s Revenge, Cortex og Trondheim Jazzorkester, men han har også vært fast trommeslager i vårt favorittbysbarn Susanne Sundførs band i lang tid.

Arild Andersen satte standarden og gjorde stilistisk pionerarbeid sammen med Jan Garbarek på 60-tallet. Han fikk tilnærmet popstjernestatus med folkemusikk-møter-jazz prosjektene «Sagn» og «Arv» på 90-tallet. Innimellom dette drev Arild Andersen og trommeslager Jon Christensen superbandet Masqualero – et av de viktigste bandene i norsk jazzhistorie. Han har spilt med Bill Frisell, Stan Getz, John Scofield og Pat Metheny og så langt gitt ut 22 album under eget navn på ECM. Selv med en fortid full av bragder er Arild alltid forankret i nåtiden, og hans store spilleglede kombineres med en raffinert teknikk. I tillegg er han selvsagt også en fantastisk komponist, og det meste av repertoaret i Arild Andersen Group består av låter fra hans egen spennende katalog.

Arild Andersen (Bass)
Marius Neset (Saksofoner)
Helge Lien (Piano)
Gard Nilssen (Trommer)