Åpningskonserten 2017

Monty Alexander Harlem-Kingston Express åpner Sildajazzen 2017

Monty Alexander er en fantastisk musiker, komponist og showmann. Hans prosjekt Harlem- Kingston Express åpner årets Sildajazz i Maritim Hall onsdag 9.august kl.19.00.

Monty Alexander er født og oppvokst på Jamaica, men flyttet til USA sent i tenårene.

Som musiker har han latt seg inspirere av sine kulturelle røtter, men som jazzpianist henter han inspirasjon fra Oscar Peterson og Nat King Cole. Monty Alexander har gitt ut nærmere 60 album i eget navn og har bidratt til utallige prosjekter utover dette som for eksempel Natalie Coles hyllest til sin far, albumet «Unforgettable», som fikk hele syv Grammy-priser.

Monty Alexander har en merittliste som inkluderer flere legendariske navn enn de fleste klarer å memorere. Blant hans samarbeidspartnere finner vi navn som Frank Sinatra, Ray Brown, Dizzy Gillespie, Sonny Rollins, Quincy Jones og Bobby McFerrin, Sly and Robbie og mange mange andre.

Til tross for en imponerende historie, hviler Monty Alexander på ingen måte på laurbærene. Han har de siste årene hatt stor suksess med sitt Harlem Kingston Express-prosjekt som han gav ut på CD i 2011, der han sømløst blander sine «reggae røtter» med jazz. En spennende stil som har elementer av elegansen til Nat King Cole og dynamikken til Oscar Peterson i tillegg litt gospel.

 

Dette blir garantert et av høydepunktene på festivalen og vi gleder oss til åpningskonserten i Maritim Hall onsdag 9.august kl.19.00.

 

http://montyalexander.com/

 

HKE2_cover_art