Anthony Strong

Antony Strong og Haugaland storband

Storbritannias nye jazzstjerne, vokalist og pianist Anthony Strong beskrives som en energibombe som kombinerer det beste innen jazz og popmusikk, en Frank Sinatra med snert! Under årets Sildajazz slår han seg sammen med Haugaland Storband og inviterer til en aften som swinger og byr på alt fra storbandjazz til nyere og heftig musikk. Her vil det rykke godt i både jazztå og dansefot.

Strongs debutalbum «Stepping Out» nådde toppen av listene i USA, og hans unike tilnærming til jazz-klassikerne, sammen med sine egne feel good-sanger gav ham raskt en stor tilhengerskare. Legendariske BB King beskriver hans musikk så enkelt som – «Real great music!»

Anthony Strong har signert med det kjente plateselskapet French Label Naïve, der han har selskap av blant annet Adele og Katie Melua.

Strong er utdannet på den velrenommerte skolen Guildhall School of Music, og har tidligere spilt Jerry Lee Lewis i showet ”Million Dollar Quartet” på West End. Som soloartist har han spilt for fulle hus i store deler av verden, og er nå klar for å sjarmere Sildajazz publikummet i senk.

Når vi først inviterer internasjonale størrelser som Anthony Strong, kobler vi gjerne på et lokalt band, nemlig Haugaland storband.

Haugaland Storband ble stiftet høsten 1988 og har siden den gang spilt flere år under Sildajazz og på Lørdagsjazzen på Høvleriet. Storbandet låter bedre enn noen gang før under ledelse av mulitinstrumentalist Karl Christian Grønhaug, og byr på et allsidig repertoar som spenner fra standard storbandjazz til nyere og heftig musikk. Gjesteartister de siste årene har vært kjente personer som Per Husby, Viggo Sandvik, Heine Totland og sist, Thomas Numme, under Haugalandskonferansen i år.

Konserten avsluttes med en times program hvor Anthony Strong er i fokus med sitt eget band !

 

 

 

Linker:

Facebook:

https://www.facebook.com/haugalandstorband/

https://www.facebook.com/AnthonyStrongMusic/

Hjemmeside:

https://anthonystrong.com/